2017sep 11

CLEANTECH COMMUNITY LIMBURG : WATERSTOF - TOEPASSINGEN IN ONS TOEKOMSTIG ENERGIESYSTEEM

GreenVille
Hoog tijd dat u alles te weten komt over waterstof!
Want waterstof wordt als belangrijke energiedrager gezien voor toepassing in “0-emissie” mobiliteit. Niet alleen in personenvoertuigen, maar ook in bussen, trucks, vuilniswagens, heftrucks en zeevaart.  
 
De toekomst van waterstof is veelbelovend.
Het heeft de potentie om een cruciale rol te gaan spelen in de energietransitie. Want waterstof draagt bij aan de haalbaarheid van belangrijke doelstellingen op gebied van klimaat, gezondheid, verminderde afhankelijkheid, economische groei en innovatie. 
 
Hoe zit het met de opslag op grote schaal van hernieuwbare energie?
Ook daarin levert waterstof een belangrijk bijdrage. Het heeft immers een grote rol verworven in het beleid van de komende decennia van de Europese Unie als het gaat over het vasthouden van energie uit wind en zon.  Hier dient de komende decennia uitvoering aan te worden gegeven.
 
Greenville, POM Limburg en WaterstofNet organiseren een bijeenkomst voor organisaties die actief werken rond waterstof of interesse hebben in de toepassing van waterstof in ons toekomstig energiesysteem. Het is trouwens de vzw WaterstofNet die in het kader van het Interreg programma ‘Vlaanderen-Nederland’ coördinator is van het belangrijke project ‘Waterstofregio 2.0’
 
Tijdens de bijeenkomst tonen we inzichtelijk aan welke mogelijkheden hier liggen voor Limburgse bedrijven. Tegelijk zoeken we  gezamenlijk naar regionale aanknopingspunten en kansen binnen de waardeketen van waterstof.  Een deel van de focus ligt trouwens op concrete zero-emissie transporttoepassingen voor goederen & personen.

 
PROGRAMMA
Vanaf 18:00 
Ontvangst met een hapje en een drankje
19:00 
Welkom door Kris Asnong, Algemeen Directeur GreenVille en Alain Yzermans, 
Burgemeester houthalen-Helchteren, Voorzitter GreenVille. 
19:10
Adwin Martens,  WaterstofNet
20:00
Yves Tielemans, Group Machiels
20:10
Axel Seifert, Optimum cpv
20:20

Flip Bamelis, E-Truck Europe
20:30-22:00
Netwerkmoment